Project Description

Claudicatio klachten

Claudicatio klachten (CLI) worden in de volksmond ook wel ‘etalagebenen’ genoemd. Hierbij voeren de slagaders in uw benen te weinig zuurstof aan voor de spieren die u gebruikt bij het lopen. Dit komt omdat deze slagaderen vernauwd zijn. Een vernauwing ontstaat door slagaderverkalking.

Pijn bij lopen is de belangrijkste klacht bij een vernauwing van de beenslagaders. Na een eindje lopen krijgt u last van een krampachtige pijn in een been. Verder lopen lijkt niet meer mogelijk. Na een paar minuten rust gaat het over. De pijn zit meestal in de kuit, maar kan ook voorkomen in de bovenbenen of de bilspieren. Dit is afhankelijk van de plaats van de vernauwing. Sommige mensen hebben alleen last na een flink eind lopen.

Onze fysiotherapeuten zullen tijdens de behandeling eerst de klachten met u bespreken. Voor het vaststellen van uw maximale loopafstand en conditie doet u een test op de loopband. Dit onderzoek wordt gedurende de trainingsperiode regelmatig herhaald om het effect van de looptraining te bepalen. Op basis van de resultaten van de looptest en uw klachtenpatroon stelt de therapeut samen met u een persoonlijk trainingsschema op. Voor het behoud van het behaalde resultaat is het uitermate belangrijk om dit trainingsschema dagelijks te onderhouden en een gezonde leefstijl te ontwikkelen.

Sinds 01-01-2017 worden maximaal 37 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoedt indien de fysiotherapeut lid is van bovengenoemd claudicationet.

Meer informatie over deze aandoening vindt u hier:

Maak een afspraak

U kunt terecht bij:

FRED VAN KUIK
FRED VAN KUIKFysiotherapeut
“Voor optimaal herstel is een actieve inzet van zowel patiënt als fysiotherapeut nodig”
Lees meer
ANNE MARIE KUITERT
ANNE MARIE KUITERTFysiotherapeut
“Het mooie van mijn werk vind ik dat ik met zoveel verschillende mensen – meestal ook letterlijk – ‘in aanraking’ kom.”
Lees meer